Detta är en sida om gänget som härskade i området Karihola, Myra och Brunnsvika i Kristiansund/Norge omkring 1983-1989.


Tiden är begränsat till den period då jag, Kåre Gundersen bodde där.


Visst var det ett gäng , men egentligen inget organiserat, bara kompisar som umgicks. Dom flesta av oss hade mc jackor + jeans västar OCH ett lite tygmärke, inget ryggmärke. Det var trånga jeans, kedjor till plånboken, låga svarta cowboy boots, Helly Hansen "innerjackor" och relativt långt hår . Dom av oss som körde hade mest moppar och 100/125ccm,..Det var ju varierande åldrar, så på slutet blev det någon bil eller riktig mc också. Måste dock påpeka att vi nog aldrig verkligen "hette" Karihola Killers.


Visst var vi tuffa !...lyssnade på hårdrock, dom flesta bar kniv (!), söp varje Fredag-Lördag,...
Men annars var det spela kort och se video som gällde. Vi kunde också spendera timmar sittande på någon mur eller samlade bakom kiosken Citrus. Ett par gånger i veckan var vi på fritidsklubben Rundhuset/St.Hans haugen. Där spelades pingis,dart och biljard. Vi fick också chansen att titta på dansande tjejer (ingen av oss dansade så klart) Det var ju några av oss som hade lite flickvänner av och till och det var oftast 5-10 tjejer med "i kulisserna",...när vi var som mest var vi runt 20-25 pers.


Vi var ansedda av staden som ett störnings moment och fick kommunalt stöd att upprätta "mekkebrakkan" (mekar barackerna). Där fick vi undervisning och hjälp att fixa/skruva på moppar och annat. Vi hade bra med verktyg, och i den ena av två baracker fanns stolar, bord och kaffekokare. Det blev mera ett ställe att vara än en verkstad.Vid fint väder satt vi ofta utanför,eller på taket. Det var folk där nästan dygnet runt, och det blev självklart klagomål från grannarna. Oftast var det i bunkrar från andra världskriget vi drack vår alkohol. Vi använde speciellt en , men det var viss splittring mellan delar av gänget och ett annat gäng. Så det var lite oklart vem som "ägde" denna bunkers. Vi var i grunden två gäng som delade mekkebrakkan, också. Någon gängledare fanns inte, men vissa avnjöt större "respekt" än andra.


Annars satt vi ute vid havet eller hemma hos någon (med föräldrarna ute)och drack Dahls , och Ringnes.....+ eventuellt hembränt, zybrovka eller 60%. Alla utom 3-4 st rökte. Det var Rullings av Petterøes och Tidemanns Gul/Rød som var vanligast.


Alla var inte lika sugna på att supa alltid, några tränade bl.a simning och styrketräning. Det fanns stereo nördar och fiske intresserade m.m....4-5 av oss startade också "hårdrocksbandet" Roach och repade på rundhuset.